10 Apr 2013

Ühepajatoit


500 g lihakuubikuid
300-400 g värsket kapsast
4 keskmist porgandit
2 pisemat kaalikat
2 punast paprikat
6-8 kartulit
mugulsibul
4 pisemat küüslauguküünt
soola, pipart

Alustasin sellest, et panin lihakuubikud praadima. Praadisin neid senikaua, kuni nad saavutasid kerge pruunika tooni. Maitsestasin soola ja pipraga. Samal ajal panin suuremasse potti umbes 1,5 liitrit vett ja ajasin selle keema. Kui vesi oli kenasti keema läinud, tõstsin lihatükid vette ja lasin uuesti kõigel keema tõusta. Vähendasin pliidil kuumust ja keetsin lihatükke umbes 10-15 minutit.
Kuna mul olid köögiviljad eelnevalt kooritud/pestud, hakkasin neid tükeldama - kapsas sai ribadeks lõigatud, porgand, kaalikas, paprika ja kartul keskmisteks kuubikuteks, sibul poolratasteks. Nüüd on vaja kõik köögiviljad läbi praadida(see vähendab tunduvalt roa valmimisaega).. Kapsast ma ei praadinud, selle lisasin peale 15 minutit liha juurde. Küll aga praadisin porgandi, kaalika, paprika, kartuli ja mugulsibula(selle kõige viimasena). Kui kõik köögiviljad said praetud, lisasin need liha-kapsa segule ja ootasin, millal kõik podisema hakkab. Hautasin aeg ajalt segades umbes 30 minutit. Vahepeal muidugi kontrollisin kas kõik komponendid on pehmed. Kõige lõpus lisasin eelnevalt purustatud küüslauguküüned ja maitsestasin veelkord soola-pipraga.

Serveerisin kuumalt, puistades peale aedtilli!


Head isu!



No comments:

Post a Comment