5 Apr 2013

Pikkpoiss porgandiga


6 inimesele

PIKKPOISS

500-800 g segahakkliha
3 spl riivsaia
1 suurem porgand
2 kanamuna
1 tl soola
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 tl musta pipart
liha üldmaitseainet

PEALE

0,5 dl majoneesi
0,5 dl riivitud juustu

SALAT

1 pikk kurk
4 keskmist tomatit
3 spl kodujuustu
hapukoort, majoneesi
soola, pipart maitse järgi



Lisa hakklihale riivitud porgand, munad, riivsai ja maitseained, sõtku kõik läbi. Vormi tainast piklik päts ning tõsta ahjuvormi(mina kasutasin pikliku keeksivormi). Kata pikkpoiss majoneesiga ja puista peale riivitud juust. Küpseta 200 kraadises ahjus 60-80 minutit, või kuni pikkpoiss on pealt kuldpruun.
Salati tarvis koorisin kurgi, tükeldasin nii kurgi kui ka tomatid vastavalt oma soovile ja lisasin miksile 3 spl kodujuustu. Maitsestasin hapukoore, majoneesi, soola ja pipraga!
Kõrvale sobivad nii ahju, keedu- kui ka praekartulid!

Head isu!


 

No comments:

Post a Comment