7 Apr 2013

Lõhesupp

Hästi lihtne supp, mida söövad hea meelega ka pere kõige pisemad!
6 inimesele


500 g värsket lõhefileed
1 pisem mugulsibul
1 porgand
3-4 kartulit
pool klaasi riisi
sool, pipar ja maitserohelist


1. Lõika lõhefileest parajad suupärased tükid.
2. Sibul, kartul ja porgand koorida/puhastada. Porgand riivida suuremal riivil, sibul hakkida ja kartul lõigata kuubikuteks. 
3. Kalla potti umbes 2 liitrit vett. Kui vesi on keema läinud, lisa umbes 1 tl soola ja riis. Lase keema tõusta ja keeda keskmisel tulel umbes 10-15 minutit.
4. Samal ajal prae pannil riivitud porgand ja sibul kergelt läbi. Lisa porgandi-sibulasegu riisi hulka, keeda veel veidi ja lõpuks lisa ka kartul. Kontrolli valmidust.
5. Kui kõik köögiviljad ja riis on pehmed, lisa ka tükeldatud lõhefileed. Lase uuesti keema tõusta ja keeda umbes 5 minutit(lõhe on väga õrn kala, ja see ei nõua pikka valmimisaega).
6. Enne supi lõppliku valmimist lisada maitseroheline(till ja veidi peterselli) ning lülitada kuumus välja. Lasta supil veidi aega maitsestuda..

Head isu!



No comments:

Post a Comment