16 Mar 2013

Teriyaki lõhe


500 g lõhefileed
3 spl sojakastet
3 spl kuiva valget veini
1 tl palsamiäädikat
2 tl suhkrut
2 tl seesamiseemneid


1. Sega kokku sojakaste, vein, äädikas ja 1 tl suhkrut. Soojenda seda pliidil senikaua, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Jahuta.
2. Filee lõigata pisikesteks tükkideks, valada peale jahutatud kaste ja lasta marineerida pool tundi.
3. Võta fileetükid marinaadist välja, kuivata neid kergelt majapidamispaberiga ja prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
4. Marinaadi lisada veel üks tl suhkrut, lasta kastmel soojeneda tasasel tulel kuni see hakkab paksenema. Määrida praetud fileetükid paksenenud kastmega ja raputada neile peale seesamiseemneid.

No comments:

Post a Comment