17 Mar 2013

Porgandikeeks


4 muna
3 dl õli
5 dl suhkrut
4 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
350 g riivitud porgandeid
150 g rosinaid
serveerimiseks tuhksuhkrut


Vahusta munad koos õli ja suhkruga. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja muskaatpähkel. Lisa õli-suhkrusegule riivitud porgandid, pestud rosinad ja jahusegu ning sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 75-85 minutit. Kontrolli küpsetist tikuga. Lase 20 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja. Kaunista tuhksuhkruga!

No comments:

Post a Comment