17 Mar 2013

Napoleoni kook


500-800 g valmis lehttainast
2 dl hapukat moosi(nt vaarika, jõhvika, pohla, punase sõstra)

Kreem:

5 munakollast
2 dl suhkrut
1,5 dl jahu
0,5 sl tärklist
7,5 dl kuuma piima
1-2 tl vanillsuhkrut


Vahusta munakollased suhkruga. Sega hulka jahu-tärklisesegu ja vala suuremasse paksupõhjalisse potti. Kuumuta teises potis piim peaaegu keemiseni(ära keema lase). Nirista tuline piim munavahu hulka. Kuumuta kreemi väiksel tulel pidevalt segades, kuni see muutub paksu hapukoore taoliseks. Eemalda pliidilt, sega hulka vanillsuhkur ja jäta vähemalt pooleks tunniks jahtuma. Jaga tainas viieks võrdseks osaks ning rulli need hästi õhukesteks plaatideks. Küpseta põhjad eraldi, igaühte 225 kraadi juures 5 minutit. Pane alusele üks põhi ja määri peale 0,3 cm paksune kreemikiht. Jätka samamoodi, lisades ühe kihi vahele moosi. Määri ka neljas põhjakiht kreemiga, viiendat ära pane aga peale tervena, vaid pudista koogile tükikestena. Vajuta käega õrnalt puru kinni. Ära unusta ka katta koogi servi! Lase koogil kuni ööpäev külmas seista.


No comments:

Post a Comment