16 Mar 2013

Õuna-banaanikook


150 g võid
300 g suhkrut
3 spl mett
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
2 tl vanillsuhkrut
300 g ricotta-kohupiima
2 muna
400 g nisujahu
5-6 õuna
300 g vanillikohupiimapastat
2 banaani
kaunistamiseks tuhksuhkrut


Pane suuremasse kaussi toasoe või, suhkur, mesi, vanillsuhkur ja sool. Sega ühtlaseks. Lisa ricotta-kohupiim ja munad ning sega jälle. Seejärel lisa ka küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas korralikult läbi ja lase seista, kuni koorid ja viilutad õunu. Sega õunad vanillkohupiimapastaga. Vooderda kandiline koogivorm fooliumiga ja määri tükikese võiga. Jaga tainas mõtteliselt 3 ja vala koogipõhjaks 1/3 tainast. Lao sellele kiht õunu. Lisa alles jäänud tainast pool ja kata see viilutatud banaanidega. Seejärel vala peale ülejäänud tainas. Küpseta esmalt 250 kraadi juures 10 minutit, langeta kuumus 200 kraadini ja küpseta kooki umbes 25 minutit. Veidi jahtunud kook raputa üle tuhksuhkruga ja kaunista vastavalt oma maitsele!

No comments:

Post a Comment