16 Mar 2013

Kreemine kõrvitsasupp


0,5 kg kõrvitsat
2 hapukat õuna
1-2 kartulit
1 väiksem sibul
soovi korral 2-3 küüslauguküünt
2 cm ingverijuurt
2-3 loorberilehte
1 dl 35% rõõska koort
1-1,5 l köögiviljapuljongit
soola ja pipart


1. Koori ja haki kõrvits, sibul, kartul, küüslauk ja ingver.
2. Pane kõik potti ning lisa veidi puljongit, soola, suhkrut ja loorberilehed. Lase keema tõusta.
3. Lisa ülejäänud puljong ja keeda kogu kraam keskmisel tulel pehmeks.
4. Koori ja haki vahepeal õunad.
5. Lisa õunatükid potti teistele köögiviljadele seltsiks ja lase pehmeks keeda.
6. Tõsta pott pliidilt ja nopi loorberilehed välja. Püreesta supp.
7. Lisa roale vahustatud rõõsk koor ja lase enne serveerimist korraks veel keema tõusta.

No comments:

Post a Comment