Kuuele kuni kaheksale
1 kg veise ribidega küljeliha
2,5 l vett
700 g värsket kapsast
2 suurt sibulat
2 porgandit
mõned kartulid
soola
hapukoort serveerimiseks
maitserohelist vastavalt oma maitsele
hapukoort serveerimiseks
maitserohelist vastavalt oma maitsele
Tükelda liha, et see keedunõusse paremini ära mahuks. Kalla peale vesi, aja ägedal tulel kiiresti keema ja keeda paar minutit. Vala keeduvesi ära ning pese lihatükid jooksva vee all vahust puhtaks. Küüri ka keedunõu. Pane liha uuesti potti, kalla peale keev vesi ja lase keskmisel tulel keema tõusta. Keera kuumus väikseks ning hauta liha ilma kaaneta 1 tund ehk kuni kondid lihast hõlpsasti välja tulevad. Pinnale kerkiv rasv riisu kulbiga ära, sest pikal keemisel muutub selle maitse vängeks. Keemise lõpupoole lisa soola. Tõsta valmis liha vahukulbiga välja ning lisa leemesse peenikeseks ribadeks lõigatud kapsas ja sibul. Poole tunni pärast lisa õhukesed porgandirattad ja veel 15 minuti pärast pisikesed kartulitükid. Lõika liha luudelt, tükelda peeneks ja pane suppi. Hauta vaevalt keevana, kuni kartul on peaaegu pehme. Viimistle supi maitse ja lisa vajadusel keeva vett. Lase enne lauale viimist 10 minutit kaane all seista. Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.
No comments:
Post a Comment