2 porgandit
4-5 kartulit
keedetud klimbitainas:
2 dl vett
2 dl vett
1 sl võid
2 dl jahu
1 muna
veidi soola
serveerimiseks:
tilli ja peterselli
serveerimiseks:
tilli ja peterselli
Alusta klimbitaina valmistamisest: selleks aja väikses paksupõhjalises keedunõus vesi koos võiga keema. Lisa sool ja kogu jahu ning sega energiliselt, kuni keedunõu keskele moodustub ühtlane läikiv tomp. Tõsta anum tulelt ja kummuta tainas kaussi, lase 5 minutit jahtuda. Lisa muna ja mikserda, kuni tainas on ühtlane ja läikiv.
Supi tegemiseks keeda kooritud ja tükeldatud porgandid lihapuljongis poolpehmeks. Lisa kartulitükid ja keeda pehmeks. Tõsta pott tulelt ja kata kaanega. Aja vahepeal laias keedunõus paar liitrit vett keema, lisa soola või pool puljongikuubikut. Võta klimbitainast kuuma vette kastetud teelusikaga pisikesed portsjonid ja libista keevasse vedelikku. Klimbid on valmis, kui need paisuvad ja tõusevad pinnale. Tõsta klimbid vahukulbiga suppi, sega suure lusikaga õrnalt läbi ning lase kaane all pisut maitsestuda. Serveerimisel raputa supile peenestatud maitserohelist.
No comments:
Post a Comment