23 Jan 2013

Pehme šokolaadikook

50 g mõru šokolaadi(70% kakaosisaldusega)
50 g võid
2 muna
2 dl suhkrut
1 dl fariinsuhkrut
0,5 dl õli
2,5 dl nisujahu
4 sl mõru kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
näpuotsaga soola

kaunistamiseks:
tuhksuhkrut

serveerimiseks:
vahukoort või vanillijäätist


Sulata või ja lase jahtuda. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Vahusta munad suhkrutega kohevaks vahuks, sega hulka jahtunud sulavõi ja õli. Ühenda jahu, kakao, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja sool. Sega kuivained ettevaatlikult munavahu hulka. Pane tainas vormi ja puista peale hakitud šokolaad. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 30 minutit. Lase veidi jahtuda, puista peale tuhksuhkrut ja serveeri koos vahukoore või jäätisega.

No comments:

Post a Comment