7 Jan 2013

Pavlova ehk pehme beseemaius


4 munavalget
2 dl suhkrut
1 tl vanill - või vanilliinsuhkrut
1 tl maisitärklist või kartulijahu
1 tl valge veini äädikat või äädikat

PEALE

2 dl vahustatud koort
5 dl marju või tükeldatud puuvilju




VALMISTAMINE

Eralda munakollased munavalgest. Vahusta alguses ainult munavalged kõvaks vahuks. Lisa suhkrut paari supilusikatäie kaupa ja vahusta tugevasti suhkru lisamise vahepeal. Jätka vahustamist, kuni kogu suhkur on lisatud. Lisa vanillsuhkrut, läbi sõela jahu ja äädikas. Klopi tainas ühtlaseks.
Joonista küpsetuspaberile taldriku abil ring(läbimõõt 24cm). Pane beseetainas pritsiga või lusikaga ringi sisse. Küpseta beseed ahjus 100-125 kraadi juures 1-2 tundi. Küps besee on pealt rabe ja õlgkollane ning seest vahune ja pehme. Beseepõhja võib katmata hoida kuivas kohas järgmise päevani.
Tõsta jahtunud besee serveerimisliuale. Vahusta koor ja määri või pritsi beseele. Aseta peale marjad või puuviljad. Serveeri kohe.



No comments:

Post a Comment