31 Jan 2013

Kook "sebra"


Taigen:
5 muna
2 klaasi suhkrut(ilma kuhjata - 360g)
100 g võid
200 g hapukoort
250 g jahu
1/3 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl kakaopulbrit(ilma kuhjata)

Šokolaadiglasuur:
2 spl hapukoort
50 g võid
3 spl suhkrut
2 spl kakaod




Koogi valmistamine:

1. Toasoe või segada 180 g suhkruga.
2. Teises kausis vahustada munad allesjäänud suhkruga(180g) - võib kasutada nii miksrit kui ka tavalist visplit.
3. Võisegule lisada juurde vahustatud munasegu ja kõik veelkord korralikult läbi segada.
4. Hapukoore sisse panna sooda ja küpsetuspulber. Segada.
5. Hapukoor segada muna-või seguga ja veelkord segada.
6. Lõpuks lisada sõelutud jahu ülal toodud segule ja korralikult kõik omavahel läbi segada.
7. Taigen jagada 2 võrdseks osaks!
8. Esimesse taigna jaosse segada kakaopulber ja segada senikaua, kuni mass on ühtlane.
9. Küpsetusvorm määrida võiga ja raputada vormi kas veidi jahu või riivsaia.
10. Küpsetusvormi keskele tõsta 2 spl heledat taigent.
11. Heleda taigna keskele tõsta 2 spl tumedat taigent. Ja sedasi tõsta taigent järjekorras, kuni see otsa saab.

Kooki tuleb küpsetada eelnevalt soojendatud ahjus(170-180 kraadi) - 45-60 minutit.
Kui kook küpseb pealt kuldpruuniks, aga jääb seest siiski tooreks, tuleks vorm katta fooliumiga ja küpsetada kooki senikaua, kuni see on täielikult valmis.
Valmis kook tuleks jahutada ja ettevaatlikult vormist välja võtta.
Kaunistada šokolaadiglasuuriga!

Šokolaadiglasuuri valmistamiseks tuleks pott panna vaiksele tulele, lisada sinna hapukoor, või, suhkur ja kakao. Kõik hästi läbi segada ja keeta senikaua, kuni suhkur on täielikult sulanud. Glasuur tuleks eelnevalt jahutada ja alles siis kaunistada sellega kooki vastavalt oma maitsele ja soovile!

No comments:

Post a Comment