24 Jan 2013

Hernesupp

4 dl kuivatatud herneid
2 l vett
2 suitsuseajalga(või 300-400 g suitsusinki)
1 dl odrakruupe
2 sibulat
1 suurem porgand
1-2 loorbrilehte
soola


Pane herned 1 l veega üheks ööks likku. Vala leotusvesi ära ja pane herned koos 2 l puhta vee, seajalgade, tangude, hakitud sibulate, kuubikuks lõigatud porgandi ja loorbrilehtedega potti. Keeda 1,5 tundi või kuni herned on pehmed, vajadusel lisa vahepeal vett. Võta seajalad välja. Lõika liha tükkideks ja pane supi sisse tagasi(või lisa nüüd singikuubikud). Keeda 10-15 minutit. Maitsesta vajadusel veel soolaga.
Serveeri koos röstitud saiakuubikute ja rohelise hakitud sibulaga!



No comments:

Post a Comment