7 Jan 2013

Hakklihakaste e. bolognese kaste


1-2 sibulat
2 küüslauguküünt
400 g hakkliha
400 g purustatud tomateid(1-2 sl tomatipüreed)
1/2 tl soola
musta pipart
1 tl basiilikut
1/2 tl punet
1 tl suhkrut

PAKSENDUS

1 dl vett
2-3 sl nisujahu


VALMISTAMINE

Koori ja haki sibulad ja küüslauk. Pruunista hakkliha ilma rasvaineta madalas hautamisnõus või teflonkattega kastrulis ja lisa hakitud sibul. Sega ja lase sibulal kuumeneda. Lisa purustatud tomatid, sool ja pipar. Lase kastmel vaiksel tulel kaane all 15-30 minutit keeda, pikk hautamisaeg toob maitsed paremini esile. Lisa maitseürdid alles siis, kui roog on peaaegu valmis. Lisa vajadusel vett ja maitse. Niisugust tugevamaitselist kastet ei ole vaja tingimata paksendada. Serveeri bolognese-kastet koos riivjuustuga pasta juurde.

Kastme paksendamiseks mõõda vedelik ja nisujahu väiksesse kaussi ja sega vispliga ühtlaseks või raputa segi kaanega purgis. Kalla paksendus kastmesse kogu aeg segades. Hauta 5-10 minutit. Maitse.


No comments:

Post a Comment