7 Jan 2013
Ahjukartulid
Terved ahjukartulid
Pese kartulid hoolikalt puhtaks ja lõika ristviil peale. Küpseta kartuleid 200-kraadises ahjus resti peal 50-60 minutit. Pigista küpset kartulit pisut, et sisselõige avaneks. Pane kartulitele otse enne serveerimist tükike rasvainet, hapukoort, maitsestatud hapukoort või maitsevõid.
Poolekslõigatud ahjukartulid
Lõika pestud kartulid pooleks. Kui soovid, võid need veel kord pooleks lõigata. Pane tükid plaadile küpsetuspaberi peale. Määri lõikepinnad õliga ja raputa peale pisut soola, paprikapulbrit ja maitseürte, nagu tüümian või rosmariin. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes pool tundi.
Sektoriteks lõigatud kartulid
Lõika pestud või pestud ja kooritud kartulid pikisuunas sektoriteks. Mõõda 1-1/2 sl õli, 1/2 tl soola, 1 tl paprikapulbrit ja 1 tl maitseürte suurde kaussi ning sega seal kartulitükke. Pane kartulid plaadile küpsetuspaberi peale ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes pool tundi(küpsemisaeg oleneb kartulilõikude suurusest).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment