4-5 suuremat kartulit
1 suur punane sibul
3 spl õli
1/2 tl soola
2-3 tomatit
150 g tumedaid, kivikesteta viinamarju
125 g sinihallitusjuustu
1 keskmine jääsalati pea
1 pott rukkolat
1 dl kreeka pähkleid
Kaste:
3 spl õli
2 spl valgeveiniäädikat
1 spl sinepit
2 tl vedelat mett
2 purustatud küüslauguküünt
veidi musta pipart, soola
Pese hoolikalt kartulid, lõika koos koorega viiludeks. Pane ahjuplaadile 200 kraadi juures koos viilutatud sibulaga, maitsesta õli ja soolaga. Küpseta 15-20 minutit. Küpsemise ajal viiluta tomatid, poolita viinamarjad, riivi või purusta pähklid, tükelda sinihallitusjuust, rebi salat väikesteks tükkideks ja sega kastmemaitseained. Pane kaussi kõik valmistatud komponendid, lisa kõige lõpuks peale soojad kartulid. Tõsta 2 salatilusika abil põhjast kuni ülesse välja taldrikule salatiained ja piserda üle kastmega. Salat on toitev. Ole soolaga ettevaatlik, sest sinihallitusjuust on ise piisava soola sisaldusega!
No comments:
Post a Comment