16 Jul 2012

Hapukoore-kakaokook

8 tk

PÕHI:
5 dl jahu
1,5 dl kakaopulbrit
veidi soola
2 dl suhkrut
2 tl soodat
2,5 dl majoneesi
1 tl vanillsuhkrut
2,5 dl vett

VAHELE:
300 g 30% hapukoort
2 dl kompotikirsse

PEALE:
3 sl kakaopulbrit
40 g võid
0,5 dl piima
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut


1. Sega kausis jahu, kakaopulber, sool, suhkur, sooda. Lisa majonees, vanillsuhkur ja vesi ning sega kõik läbi. Vala tainas võitatud küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika pikisuunas pooleks.
2. Määri kahe kihi vahele hapukoort ja laota peale nõrutatud kirsid.
3. Glasuuri jaoks sega kastrulis kakaopulber, või, piim ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda 3 minutit. Jahuta pisut ning maitsesta vanillsuhkruga. Kui glasuur on jahtunud ja paksenenud, vala see koogile. Lase enne serveerimist külmkapis 3 tundi seista.


No comments:

Post a Comment