29 Jul 2012

Suupärased õunapirukad


500 g pärmi-lehttaigent
5-6 suuremat õuna
tuhksuhkrut


Jällegi üks imelihtne õunapiruka retsept, millega üllatada näiteks äkitselt saabuvaid külalisi!

Mina teen nii: puhastan eelnevalt õunad ja lõikan need sellisteks parajateks viiludeks(sektoriteks).. Eelsoojendan ahju 200 kraadini. Lõikan lehttaignast 1 cm suurused ristküliku taolised ribad. Panen õunaviilu lehttaigna riba ühte otsa ja keeran õuna täielikult lehttaignasse. Rullida tuleks sedasi, et teine osa jääks vastamisi ahjuplaadiga, muidu küpsemise ajal keerab lehttaigen ennast lahti..  Sedasi keeran kõik õunad pisikeste pirukate moodi ja pistan ahju.. Küpsema peaksid nad umbes 20-25 minutit, või senikaua, kuni taigen on pealt kenasti kuldpruun. Kui pirukad on valmis, tuleks neil lasta veidi jahtuda.. Peale raputada tuhksuhkrut ja pakkuda kõrvale kas teed või siis kohvi!

Selliseid pirukaid võib teha ükskõik millega - viineritega, pirnidega või muu meelepärasega!

No comments:

Post a Comment