18 Jul 2012

Küpsiserull

8-le inimesele

2 pakki teeküpsiseid
100 g tumedat šokolaadi
200 g vanillimaitselist kohupiima
3 spl kirsimoosi(hapukamat)
õunamahla või muud hapukamat mahla




Lao küpsised kaussi ja vala mahl peale nii, et küpsised oleksid kaetud. Lase umbes pool minutit seista, seejärel nõruta ning purusta küpsiseid saumikseriga. Moodustuv mass peaks olema umbes muretaigna paksusega ja vormitav. Laota küpsisemass ristkülikukujuliselt ning 5 cm paksuselt küpsetuspaberile. Kata teise küpsetuspaberiga ja rulli järgides ristkülikukujul umbes poole sentimeetri paksuseks. Sulata šokolaad vesivannil ja kata küpsisemass pintsli abil õhukese kihiga. Lase šokolaad taheneda, kuid mitte päris kõvaks muutuda. Samal ajal sega moos ja kohupiim, maitsesta soovi korral suhkruga. Kanna segu ühtlaselt šokolaadikihile, kuid jäta otstesse u. 2 cm ruumi. Rulli küpsetuspaberi abil kõik rulli ja pane külmkappi vähemalt tunniks tahenema.

No comments:

Post a Comment