16 Jul 2012

Beseekattega ploomikook

TAINAS:
100 g võid
0,75 dl suhkrut
pisut soola
3 munakollast
1 terve muna
1,5 dl rõõska koort
3 sl kookosehelbeid
2 dl riisijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

VAHELE:
22-25 ploomi
1 tl jahvatatud kardemoni
1,5 sl maisitärklist

PEALE:
3 munavalget
2 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut


1. Alusta ploomide ettevalmistusest. Poolita, eemalda kivid ja tükelda viljaliha soovi korral väiksemaks. Maitsesta kardemoniga ning sega tärklisega hoolega läbi.
2. Taina jaoks vahusta pehme või suhkruga kohevaks, lisa sool, munakollased ja muna ning rõõsk koor. Jätka vahustamist, kuni saad ühtlase ja koheva kreemi. Lisa kookoshelbed ning kokku segatud riisijahu ja küpsetuspulber. Sega tainas ühtlaseks. Laota see võiga määritud pirukavormi ühtlaselt, äärtest jäta pisut kõrgemaks. Kata tainas ühtlase ploomikihiga ning soovi korral puista peale kookoshelbeid. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, ehk kuni tainas on äärtest õrnalt pruun.
3. Koogi eelküpsemise ajal vahusta munavalged kohevaks. Lisa vahustamist jätkates lusikahaaval suhkur ja vanillsuhkur. Mikserda hästi kohevaks ja tugevaks vahuks. Kata sellega poolenisti küpsenud kook ning jätka küpsetamist ahju alaosas 150-kraadi juures 45 minutit, kuni besee on jumekas ja krõbe.

Jahuta kook enne serveerimist maha, maitseb eriti hästi järgmisel päeval!

No comments:

Post a Comment