7 May 2012
Tomati-läätsesupp
450 g värskeid tomateid või
400 g purustatud tomati konservi
9 dl vett
2 loorberilehte
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
200 g läätsi
1 sl hakitud tüümiani
0,5 dl oliiviõli
sorts punase veini äädikat
soola, pipart
Kasutades värskeid tomateid, aseta need hetkeks keeva vette ja tõmba nahk maha. Seejärel tükelda ja püreesta viljaliha. Pane potti vesi, tomatipüree või konserv, loorberilehed ning hästi peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Lase keema tõusta. Lisa läätsed, hakitud tüümian ja õli ning keeda väiksel tulel 45 minutit ehk kuni läätsed on täiesti pehmed. Tõsta pott tulelt ja eemalda loorber. Viimistle supi maitse soola ja pipraga. Serveerimisel lisa ka pisut punaseveiniäädikat.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment