3 May 2012

Teriyaki-lõhe


500 g lõhet
1 dl nisujahu
1,5 spl teriyaki-kastet
1 dl riisiveini ehk mirini't
2 spl suhkrut
1 dl vett
2-3 spl toiduõli praadimiseks
400 g vokk-köögivilju


- Lõika lõhefilee umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks ja veereta neid nisujahus. Veel parem on kasutada väikest kilekotti: pane jahu ja kalatükid kilekotti, raputa ja kõik kalatükid saavadki ühtlaselt jahuseks.
- Sega kokku teriyaki-kaste, riisivein, vesi ja suhkur.
- Kuumuta pannil õli ja prae kalatükid kergelt läbi. Midagi ei juhtu, kui kala jääb kohati pisut tooreks.
- Kalla eelnevalt kokkusegatud kaste pannile ja kuumuta umbes 5 minutit. Kui kaste hakkab paksenema, keera tuli alt ära ning sega kalatükid kastmesse.
- Kalla pannile natukene toiduõli ja prae sügavkülmutatud vokk-köögiviljad kergelt läbi. Maitsesta köögivilju ürtidega.

No comments:

Post a Comment