3 May 2012

Hakkpallid koorekastmes


400 g hakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
2-3 saiaviilu
1 dl vett saia immutamiseks
1 tl soola
1/2 tl musta pipart
1 muna
3 dl vett
2 dl hapukoort
2 spl nisujahu
värsket tilli


1. Kummuta hakkliha kaussi, lisa hakitud sibul, peenestatud küüslauguküüned, kanamuna ning vees leotatud saiaviilud. Sõtku tainas ühtlaseks massiks.
2. Tõsta märgade käte ja lusikaga sobiva suurusega pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit, ehk kuni pallid hakkavad saama pruunika pealispinna.
3. Kalla hakklihapallid koos paberile kogunenud vedelikuga suuremale pannile, näiteks vokkpannile. Sinna hakkad valmistama kastet. Kõigepealt vala pallide peale vesi.
4. Eraldi kausis sega nisujahu hulka hapukoor ning töötle see kõik ühtlaseks massiks. Jahu segamine hapukoorega tagab tükivaba kastme!
5. Kui lihapallid on keema läinud, lisa juurde nisujahuga hapukoor, sega. Lõpuks kontrolli kastme maitset ning lisa vajadusel soola ja musta pipart. Puista kastme hulka värsket tilli. Serveeri kartulipudruga.


No comments:

Post a Comment