TAINAS
100 g võid
2,5 dl nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 muna
75 g Lepasuitsu riivjuustu
TÄIDIS
2-3 sibulat
1 spl mett
2-3 spl toiduõli
2-3 spl palsamiveiniäädikat
250 g sinki
100 g kirsstomateid
150-200 g spargelkapsast
2 dl kookospiima
100 g Lepasuitsu riivjuustu
värskeid basiilikulehti
soola, pipart
1. Koori sibul, lõika ratasteks või poolratasteks. Kalla pannile toiduõli, kuumuta ning prae sibulad kergelt klaasjaks. Lisa palsamiveiniäädikas ning sega.
2. Et sibulad muutuks mõnusalt magusaks ja karamelliseks, lisa ka kas mett või tumedat siirupit. Mõlema puudumisel asenda need tavalise suhkruga. Sega ja jälgi, et sibulad ära ei kõrbeks. Lõpuks lisa tükeldatud sink.
3. Valmista tainas: sega kokku kõik koostisosad ja suru tainas lahtikäivasse pirukavormi. Kalla singi-sibulasegu tainale ja selle peale lao omakorda(eelnevalt 2-3 minutit vees keedetud) spargelkapsa õisikud.
4. Sega täidise jaoks mõeldud Lepasuitsu riivjuustu osa kookospiimaga ning kalla pirukale. Kui sink on magedamat sorti, lisa pisut soola ja musta pipart.
5. Lõpuks paiguta pirukale kirsstomatid. Pane vorm eelnevalt soojendatud ahju 200 kraadi juurde ja küpseta 35-40 minutit. Serveerides kaunista basiilikulehtedega.
No comments:
Post a Comment