3 May 2012

Lihapada köögiviljadega


400 g sealiha
300 g lillkapsast
2-3 spl toiduõli
2 sibulat
4 dl vett
2 dl kohvikoort
värsket piparmünti


- Lõika sealiha kuubikuteks. Kasuta sellist sealiha, milles on vähem sidekudet, siis küpseb liha kiiremini.
- Kalla pannile toiduõli ja pruunista liha. Maitsesta soola ja musta pipraga. Lõika sibul seibideks ning lisa praetud lihale. Lõpuks kalla pannile tomatisektorid. Kuumuta.
- Kui liha on praetud, kalla juurde kohvikoor ja vesi. Sega ning jäta vaiksel tulel hauduma. Võimalusel kata pann kaanega, siis pehmeneb liha kiiremini ja vedelik ei aurustu.
- Keeda lillkapsaõisikud läbi ja lisa lihale. Lillkapsast võid panna ka rohkem või lisada rõõmsama värvi andmiseks spargelkapsaõisikuid. Soovi korral võid kasutada ka tükeldatud kartuleid.
- Kõige lõpuks maitsesta rooga värskete piparmündilehtedega. Lase toit keema ja seejärel keera kuumus toidu alt ära. Lase veidi podiseda ja serveeri.

No comments:

Post a Comment