2 May 2012

Sealiha punases kastmes


500-600 g sealiha
1 sibul
1 tl soola
400 g purustatud tomateid
2-3 küüslauguküünt
4-5 dl vett
musta pipart


- Lõika liha ristikiudu suupärasteks tükkideks. Miks ristikiudu? Sest pikikiudu lõigates kulub liha küpsemiseks kordades rohkem aega, kui ristikiudu lõigates.
- Kalla potipõhja sortsuke toiduõli ja pruunista lihatükid potipõhjas. Kui liha on pruunistunud, alles siis võid lisada maitseaineid. Vastasel korral võib liha tulla tuim ja kõva.
- Lisa lihale hakitud sibul ja kuumuta. Maitsesta soola ning musta pipraga. Kui tahad vürtsikamat, lisa rohkem musta pipart. Kalla potti nii palju vett, et lihatükid oleks napilt kaetud.
- Kui liha on pehmeks haudunud, lisa purustatud tomatid. Kui lisad tomatid liiga vara ehk enne liha pehmenemist, läheb liha valmimisega hapus vedelikus tunduvalt rohkem aega.
- Lõpuks lisa värskelt purustatud küüslauguküüned, sest siis jääb maitse aromaatsem. Kuumuta korraks ja serveeri koos riisiga.

No comments:

Post a Comment