2 May 2012

Räime-kartulivorm

8-10 kartulit
300 g räime- või rääbisefileesid
1-2 tl sidrunipipart
290 g Salvesti mädarõikakastet
võid ahjuvormi määrimiseks
tilli ja näkileiba


1. Koori ja viiluta kartulid. Vajadusel puhasta ja fileeri räimed ning lõika fileed väiksemateks tükkideks. Määri ahjuvorm võiga üle ja lao ahjuvormi esimene kiht kartuliviile ja kalafileesid. Raputa need üle sidrunipipraga.
2. Lao peale uus kiht kartuleid ja selle peale omakorda kalafileed. Võid panna pisut soola, kuid ära sellega liialda, sest mädarõikakaste on samuti soolane.
3. Tõsta kalafileedele umbes pool mädarõikakastmest ning aja see laiali.
4. Kui kaste kaladele tõstetud, lao uuesti kiht kartuleid.
5. Lõpuks lao kõige pealmiseks kihiks räimed ja kata need ülejäänud mädarõikakastmega. Küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit ehk kuni kartul on pehme.

Serveerides raputa peale värsket tilli!

No comments:

Post a Comment