100 g võid
2 dl nisujahu
3 spl kaerakliisid
1/2 küpsetuspulbrit
2-3 spl külma vett
1 tl soola
700-800 g valget peakapsast
50 g võid
2 sibulat
250 g singikuubikuid
2 dl kohvikoort
2 tl mett
2 spl majoraani
100 g sulatatud juustu
100-150 g riivitud juustu
soola, pipart
1. Alusta taina valmistamisest: näpi toasoe või, küpsetuspulbriga segatud nisujahu, sool ja vesi ühtlaseks massiks. Suru tainas 24cm läbimõõduga küpsetusvormi ja tõsta servad kergelt ülesse.
2. Kuumuta pannil õli. Kalla hulka peenestatud sibulad ja valge peakapsa tükid. Prae, kuni kapsas on poolpehme. Maitsesta majoraaniga(sobib ka oregano).
3. Lisa pannile sink ja küpseta seda koos kapsaga. Lisa riivjuust ja sulatatud juust, sega. Vajadusel võid maitseks lisada soola ja musta pipart.
4. Lisa mesi, kalla pannile kohvikoor, keera kuumus madalamaks ning hauta kaane all veel 4-5 minutit.
5. Kui kohvikoor on korralikult kapsasse imbunud, kalla segu pirukapõhjale. Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit ehk kuni pirukas on pealt kuldne.
No comments:
Post a Comment