3 May 2012

Peediga lasanje


300 g hakkliha
1 sibul
2 lehtsellerivart
100 g suvikõrvitsat
6 dl piima
3 spl nisujahu
1 tl soola
300 g punapeeti
150 g riivjuustu
munalasanjeplaate
musta pipart


1. Prae hakkliha ja sibulad kergelt läbi, lisa ribastatud suvikõrvitsad, lehtseller ja prae veel. Puista pannile nisujahu ja sega läbi ning kalla juurde piim. Lase kaste keema, samal ajal pidevalt segades. Maitsesta soola ja musta pipraga.
2. Aseta suur nelinurkne munaplaat küpsetusvormi põhja, tõsta selle peale osa hakklihakastmest ja aja see ühtlaselt laiali.
3. Tõsta kastme peale osa riivitud punapeedist ja aja seegi ühtlaselt laiali.
4. Lao sedasi nii palju kihte, kuni toorainet jätkub, aga kõige pealmiseks kihiks jäta kindlasti hakklihakaste.
5. Kui kaste on viimasele plaadile laiali laotatud, ära enam punapeeti pane - las peet jääb ainult lasanjekihtide vahele. Lõpuks puista peale riivitud juustu. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 45 minutit ehk kuni toit on pehme.

No comments:

Post a Comment