3 May 2012

Paprikakastmes kana


300 g kanakintsuliha
2-3 spl toiduõli
4-5 paprikat
2 küüslauguküünt
1 spl toiduõli
1 sibul
1 tl suhkrut
1 tl basiilikut
1 spl laimi- või sidrunimahla
musta pipart, soola


Kui kasutad kanafileed, mitte kintsuliha, ei pruugi lõpptulemus olla nii mahlane, aga maitsev on kindlasti. Igatahes lõika iga kanakints kolmeks-neljaks tükiks. Kuumuta pann, kalla peale natukene toiduõli ning pruunista kanaliha mõlemalt poolt. Lõplikult ei ole vaja küpsetada, sest roog järelküpseb ka ahjus. Kastme tegemiseks pane purustajasse toiduõli, 2 puhastatud paprikat, küüslauguküüned ja sibul. Maitsesta soola, basiiliku, musta pipra ja suhkruga. Pigista juurde laimi- või sidrunimahla. Purusta köögiviljad ja maitse, vajadusel lisa maitseaineid. Kalla kaste ahjuvormi ja lao selle peale pruunistatud kanatükid. Lõika ülejäänud paprikad suuremateks viiludeks, lao kanaliha peale ning küpseta rooga 200 kraadises ahjus umbes 35-40 minutit. Serveeri koos kartulipudruga.

No comments:

Post a Comment