12 tk
TAINAS
200 g võid
2 dl suhkrut
4 spl mett
4 muna
7 dl jahu
3 tl soodat
0,5 tl soola
HAPUKOOREKREEM
1 kg hapukoort
1,5 dl suhkrut
1 spl vanillsuhkrut
1-2 spl sidrunimahla
Taina valmistamiseks sulata potis või. Mõõda hulka suhkur ja mesi ning sega, kuni suhkur on sulanud. Kalla segamist jätkates juurde lahtiklopitud munad. Lisa 3 dl jahu, mis on segatud sooda ja soolaga. Klopi korralikult läbi. Lisa ülejäänud jahu ning sega ühtlaseks läikivaks tainaks. Jaga see viieks võrdseks osaks ja rulli kõik tükid ühesuurusteks ruutudeks. Küpseta ükshaaval 220 kraadises ahjus 6-7 minutit ehk kuldpruuni värviseni. Lõika servad sirgeks kui plaadid on veel soojad. Kreemi valmistamiseks sega hapukoor suhkrute ja sidrunimahlaga. Määri ühele põhjale kreemi, pane järgmine peale ja kata taas kreemiga. Jätka nii kihtide ladumist, ka kõige viimaseks kihiks jääb kreem. Puista äralõigatud servad ja raputa puru koogile. Lase enne serveerimist 6-8 tundi külmas seista.
No comments:
Post a Comment