2 May 2012

Liharull hakklihaga

500-600 g kaelakarbonaadi või välisfileed
400 g hakkliha
1-2 kanamuna
1-2 sibulat
3 küüslauguküünt
1 dl tilli
1-2 lehte küpsetuspaberit
roseepiprateri
musta pipart
soola
serveerimiseks rohelise salati lehti ja tomatit


- Alusta hakkliha maitsestamisest: haki sibulad ja küüslauguküüned peeneks, lisa hakklihale koos kanamuna, musta pipra ja soolaga ning sõtku saadud mass ühtlaseks.
- Lõika lihatükk nelinurkseks ehk lõika liha piki ristikiudu terve tüki ulatuses ringjalt lahti. Aseta liha küpsetuspaberile, maitsesta kergelt soola ja musta pipraga ning tõsta selle peale ühtlaselt hakklihatäidis.
- Haki värske till peeneks ja laota paksu ribana hakklihatäidisele.
- Keera liha koos täidisega korralikult rulli. Tee seda kõike küpsetuspaberi peal. Nööriga sidumine ei ole tarvilik.
- Lõpuks keera liharullile küpsetuspaber kõvasti ümber - see aitab hoida vormi ja kuju. Kindluse mõttes võid teise küpsetuspaberi veel ümber keerata. Küpseta 200 kraadi juures 50-55 minutit. Serveeri rohelise salati ja tomatitega ning puista peale roseepiprateri.

No comments:

Post a Comment