2 May 2012
Liha sinepikastmes
500 g lihalõike
2-3 spl toiduõli
2-3 spl mahedat sinepit(mina kasutasin MEIRA sinepit)
2 dl kohvikoort
5 dl vett
2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
serveerimiseks riisi ja kirsstomateid
1. Lõika liha paraja suurusega viiludeks ja vasarda tükid kergelt läbi. Et haamerdamine ei tekitaks liigset müra, aseta lõikelaua alla pajalapp või -kinnas.
2. Kalla pannile toiduõli ja pruunista lihatükid mõlemalt poolt. Lihatükke keera vaid korra, sest pideva pööramisega pikeneb toidu valmimise aeg. Maitsesta soola ja musta pipraga. Kalla praetud lihatükid potti ning lisa nii palju vett, et lihatükid oleksid kaetud.
3. Pane liha madalale kuumusele hauduma ja prae samal ajal väheses õlis läbi sibulad. Maitsesta maheda sinepiga.
4. Lase sibulatel koos sinepiga natukene valmida ja kalla need potti liha juurde hauduma, kuni ka liha muutub pehmeks. Lisa ka purustatud küüslauguküüned.
5. Kui liha on pehme, kalla juurde kohvikoor, lase keema ja ongi valmis. Serveeri keedetud riisi ja tomatitega.
Ütlen ausalt, et see on minu lemmikliharoog. Esiteks - seda on imekerge valmistada ja teiseks sobib see ka peolauale.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment