2 May 2012

Lõhe sibulatega



700-800 g lõhefileed
1 tl musta pipart
1 tl paprikapulbrit
2 küüslauguküünt
1 spl magusat sinepit
1/2 tl soola
100-150 g riivitud juustu
1 spl fariinsuhkrut
2 sibulat
2 spl võid
2-3 spl palsami-veiniäädikat



1. Sega kokku must pipar, paprikapulber, purustatud küüslauk ja magus sinep. Nii saad mõnusa pastalaadse massi, millega kalafilee üle määrida.
2. Aseta kalafilee(võid selle eelnevalt ka portsjoniteks lõigata) ahjuvormi ja määri sellele maitseainete segu. Küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit.
3. Kala küpsemise ajal valmista karamellistatud sibulad. Selleks kuumuta pannil taluvõi ja prae sibularõngaid, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa fariinsuhkur ja sega hoolikalt.
4. Lisa maitseks palsamiveiniäädikas. Kuumuta madalal kuumusel, kuni sibulate maitse muutub magushapukaks ehk suhkur sulab ja maitse ühtlustub.
5. Kui kala on maitseainetega küpsenud, võta see ahjust välja ja kalla sibulasegu kala peale. Küpseta veel umbes 5 minutit, seejärel puista peale riivitud juust ja küpseta veel, kuni juust on sulanud.

No comments:

Post a Comment