2 May 2012

Kana-köögiviljasupp

1 terve broiler
3 sibulat
4 porgandit
4 pastinaaki
4 varssellerit
2 kartulit
2 loorberilehte
punt lehtpeterselli
soola, pipart
hapukoort serveerimiseks



Lõika kana koos kontidega suuremateks tükkideks. Koori ja viiluta 2 sibulat, 2 porgandit ja 2 pastinaaki. Viiluta ka 2 varssellerit. Pane kana, tükeldatud köögiviljad, loorberilehed ja pool hakitud petersellist suurde potti. Lisa ka soola ja pipart. Kalla potti nii palju vett, et kõik ained oleksid kaetud, ning keeda kaane all 1,5 tundi. Riisu aeg-ajalt vaht ja rasv. Lase veidi jahtuda.
Võta kanatükid potist ning tõsta kõrvale. Sõelu köögiviljad puljongist välja ja kalla leem puhtaks pestud kastrulisse. Puhasta-viiluta ülejäänud 2 porgandit ja pastinaaki. Lisa puljongisse ja keeda 5-10 minutit. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks, viiluta järele jäänud sibul ja sellerivarred. Pane kõik puljongisse. Eralda kanaliha luudelt, tükelda ja lisa suppi. Keeda 15 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Haki ülejäänud petersell ja lisa enne serveerimist roale.

No comments:

Post a Comment