18 Apr 2012

Kohupiimakook

PÕHI:

200 g kaeraküpsiseid
100 g võid

KATE:

3 muna
85 g suhkrut
250 g hapukoort
750 g kohupiimapastat
2 tl vanillsuhkrut
300 g marju omal valikul
1 sl kartulitärklist
3 sl suhkrut



Kõigepealt pane ahi 180 kraadi peale sooja ja siis alusta põhjast: sulata või ja purusta küpsised köögikombainis.
Sega sulanud või küpsistega, suru 24cm koogivormi põhja ja pista ahju 5-6 minutiks küpsema.
Sega munad, suhkur, hapukoor, kohupiimapasta ja vanillsuhkur.
Võta põhi ahjust ja lase jahtuda.
Ühenda marjad, suhkur ja tärklis ning kalla jahtunud põhjale.
Vala ettevaatlikult peale ka kohupiimatäidis ning kata vorm pealt fooliumiga.
Tõsta kook ahju ja küpseta esimesed 30 minutit koos fooliumiga, hiljem eemalda see ja küpseta veel 30 minutit.
Ahjust võttes on kook veel kergelt võdisev, aga jahtudes see taheneb.
Lase koogil üleöö seista, kõige parem on kook järgmisel päeval!



No comments:

Post a Comment