22 Apr 2012

Kanarisoto

8 dl kanapuljongit
2 sl õli
1 porru
2,5 dl risotoriisi
1 porgand
1 dl külmutatud herneid
150 g kanafileed
2 sl võid
150 g riivitud Valio Gouda Pidupäeva juustu
100 g Forte juustu


Aja puljong peaaegu keema ja hoia see kuumana. Kuumuta keskmise suurusega potis õli ja prae õhukesi porruviile keskmisel tulel 5 minutit. Lisa riis. Sega potitäis läbi, tõsta kuumust ja kalla juurde umbes 2 dl ehk suurem kulbitäis kuuma puljongit. Sega riisi puulusikaga potipõhjast seni, kuni kogu vedelik on imendunud. Lisa porgandikuubikud ja kulbitäis puljongit. Sega ja kalla vedelikku juurde alles siis, kui riis on kogu eelneva portsu endasse tõmmanud.
Enne viimast puljongiportsu lisa herned ja tükeldatud kanaliha. Eemalda pott tulelt ning sega riisi hulka või ja kolm neljandikku mõlemast juustust. Serveeri ülejäänud juustu ja meelepärase maitserohelisega.

No comments:

Post a Comment