6 Nov 2011
Pikkpoiss majoneesi-juustukattega
Kuuele inimesele
Vaja läheb:
PIKKPOISS:
¤ 500g hakkliha(ükskõik millist, võib olla ka segahakkliha)
¤ 2 viilu saia + 0,5 dl vett
¤ 1 pisem toores kartul
¤ 1 pisem porgand
¤ 2 muna
¤ 2 tl soola(mina isiklikult lisan vaid 1 tl)
¤ 1 tl musta jahvatatud pipart(mina lisan vaid 0,5 tl pipart)
¤ 0,5 tl muskaatpähklit
PEALE:
¤ 0,5 dl majoneesi
¤ 0,5 dl riivitud juustu
Kuidas valmistada?
- Pane saiaviilud 5 minutiks vette paisuma
- Lisa hakklihale riivitud kartul, porgand, munad, pisut kuivamaks pigistatud sai ja maitseained, sõtku läbi.
- Vormi tainast piklik päts ning tõsta ahjuvormi.
- Kata pikkpoiss majoneesiga ja puista peale riivitud juust.
- Küpseta rooga ahjus, 200 kraadi juures 60-80 minutit.
Pikkpoisi juurde sobib nii keedu, kui ka ahjukartul + muidugi värske salat! :)
Nii lihtne see ongi. Head isu! :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment