12 Oct 2010

Kodune pitsa

Taigen:

3,5 klaasi jahu
klaas käesooja piima
25 g pärmi
2 tl suhkrut + 2 spl hiljem veel
1 muna




Kate:

pakk Nõo pitsakatet või suitsukana
ananassilõike
tomatit
rohkesti juustu
ketšupit
pitsamaitseainet


Valmistamine:

1. Sõelu 3,5 klaasi jahu kaussi.
2. Sega 25g pärmi 2 tl suhkruga.
3. Soojenda mikrouunis klaas piima(ära liiga tuliseks lase, muidu hiljem taigen ei terki, samas, ei tohi jääda piim ka liiga külmaks).
4. Klaasis käesooja piimaga sega pärm suhkruga ja noaotsatäis soola.
5. Kalla piimasegu kaussi, lisa 2 spl suhkrut ja jahu, pidevalt segades.
6. Lisa taignale muna. Sega ilusasti ühtlaseks kõik taigen.
7. Lase taignal seista, kuni see on täielikult kerkinud.
8. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, kalla sinna taigen ja jaga ühtlaselt terve ahjuplaadi ulatuses.

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

9. Määri taigen ketšupiga.
10. Pane katteks Nõo pitsakate või suitsukana.
11. Lisa juurde ananassilõike(tükke).
12. Raputa peale veidi pitsamaitseainet
13. Kõige lõpuks peale juust ja tomatirattad.
14. Küpseta pitsat 200 kraadi juures 25 minutit.

No comments:

Post a Comment