26 May 2013

Väikesed viineripirukad


500 g jahu
1 muna
250 ml käesooja piima
6 spl toiduõli
1 pakike kuivpärmi
1 tl soola
2 spl suhkrut

30 pisikesest viinerit



- Segada kokku jahu, sool ja kuivpärm.
- Lisada kergelt lahtiklopitud muna, soe piim ja toiduõli. Sõtkuda kõik läbi.
- Saadud massist teha pisikene pallikene, katta kauss puhta käterätiga ja jätta see sooja kohta seisma umbes 1-1,5 tunniks.

- Taignamassist võtta üks pisikene pallikene ja rullida see lahti pikaks ribaks.
- Mässida viiner sellesse pikka ribasse spiraalina. Lõigata ära üleliigne taigen ja suruda otsad kokku(et lahti ei läheks).
- Määrida pirukad pealt lahtiklopitud munaga, võib lisada kaunistusena seesamiseemneid.
- Küpsetada eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.

Head isu!


No comments:

Post a Comment