150 g jahu
100 g võid või margariini
50 g hapukoort
Täidis
400 g värskeid seeni
30 g taluvõid
1 pisem mugulsibul
1 keedetud kanamuna
soola, pipart, veidi jahu, aedtilli
Jahu sõeluda kaussi, lõigata kuubikuteks või/margariin, lisada hapukoor. Segada kõik läbi(sõrme otstega) nii, et tekiks mõnus taigen. Seejärel teha taignast pall ja asetada 30 minutiks külma kohta.
Täidise jaoks praadida seened, lasta praetud seentel veidi jahtuda ja seejärel need tükeldada. Puhasta ja prae ka mugulsibul. Lisa sibul seente hulka, sega. Seene-sibulasegule lisada veel juurde hakitud keedetud kanamuna, maitseained. Kui täidis jääb mingil põhjusel veidi vedelavõitu, lisada ka jahu.
Lõpuks jääb vaid teha pisikesed pirukad, määrida neid pealt munaga ja küpsetada ahjus 200 kraadi juures senikaua, kuni pirukad on pealt ilusad kuldpruunid.
Täidise jaoks praadida seened, lasta praetud seentel veidi jahtuda ja seejärel need tükeldada. Puhasta ja prae ka mugulsibul. Lisa sibul seente hulka, sega. Seene-sibulasegule lisada veel juurde hakitud keedetud kanamuna, maitseained. Kui täidis jääb mingil põhjusel veidi vedelavõitu, lisada ka jahu.
Lõpuks jääb vaid teha pisikesed pirukad, määrida neid pealt munaga ja küpsetada ahjus 200 kraadi juures senikaua, kuni pirukad on pealt ilusad kuldpruunid.
No comments:
Post a Comment