4 Feb 2013

Hapukapsa boršš


Ütlen ausalt, et mina olen harjunud tegema boršši värske kapsaga ja see retsept oli minu jaoks midagi täiesti uut. Aga lõpptulemus on hea!



3 kartulit
200 g hakkliha
2 suuremat keedetud peeti
200 g praekapsast
1 sibul
2 porgandit
1,4 l vett
1-1,5 spl 35% äädikat
1-2 spl soola
1 tl suhkrut
musta pipart
serveerimiseks hapukoort


Prae hakkliha poti põhjas kergelt läbi, lisa tükeldatud porgandid ja hakitud sibul. Kuumuta ning seejärel lisa tükeldatud kartulid.
Lõika keedetud peet tükkideks ja lisa samuti supipõhjale.
Kalla peale vesi ja lase supp vaiksel tulel podisedes keema. Keeda, kuni kõik köögiviljad on pehmed.
Lisa valmis praekapsas - nii hoiad jälle palju aega kokku, kuid supp maitseb nagu tõeline hapukapsa boršš.
Boršš peab olema magushapu ehk täpne äädika,suhkru -ja soolakogus sõltuvad hapukapsa hapususest. Lisa maitseaineid vähehaaval ning maitse pidevalt. Serveeri hapukoorega.

No comments:

Post a Comment