6 Aug 2012

Lasanje hakkliha ja seentega





lasanjeplaate
300 g hakkliha
šampinjone
1 pisem mugulsibul
1 suurem tomat
riivjuustu
1 pakk KNORRI valget kastet
soola, pipart, liha üldmaitseainet


- Puhasta ja tükelda šampinjonid. Tükeldada tomat pisemateks kuubikuteks, puhastada ja lõigata poolratasteks mugulsibul.
- Praadida kergelt õlis hakkliha ja seened. Kui seened ja hakkliha on valmis, lisada ka kuubikuteks tükeldatud tomat, lasta veel praadida umbes 5 minutit. Maitsestada hakklihasegu soola, pipra ja liha üldmaitseainega. Võtta tulelt ja lasta veidi jahtuda.
- Valmistada kaste vastavalt pakendil olevale õpetusele.
- Võtta selline sügavam ahjuvorm, valada põhjale veidi kastet, panna kiht lasanjeplaate, selle peale laotada hakkliha-tomati-seenesegu. Segule peale panna jälle lasanjeplaadid, siis kaste jne. Sedasi teha umbes 3-4 kihti, või siis nii palju kihte, kui palju on hakklihasegu.
- Viimaseks(peamiseks) kihiks peaks jääma kiht lasanjeplaatidega, ja selle peale tuleks riputada riivjuustu.
- Panna lasanje eelsoojendatud ahju 180-200 kraadi juurde umbes 45 minutiks. 

Lasanje kõrvale pakkuda värsket salatit!

No comments:

Post a Comment