700 g maksa(soovitavalt veisemaksa)
2 muna
2 kuhjaga spl jahu
1 sibul
250 g hapukoort
4 spl majoneesi
1 väike kimp tilli
2 küüslauguküünt
soola, pipart
¤ Loputa maks külma veega ja aja koos sibulaga läbi hakklihamasina. Saadud massi hulka lisa munad, jahu, sool ja pipar. Sega, kuni tekib pannkoogitaina taoline ühtlane mass.
¤ Küpseta pannil sellest maksapannkoogid.
¤ Lase korralikult pruuniks küpseda ja keera alles siis ümber, muidu läheb kook ümberkeeramise käigus katki.
¤ Lase kookidel jahtuda ja valmista samal ajal kaste: sega kokku hapukoor ja majonees, vajuta küüslauk läbi küüslaugupressi ja haki till väga peeneks. Sega komponendid kokku ja lisa natuke soola.
¤ Võta üks maksakook ja aseta koogialusele, määri kastet peale, sellele aseta järgmine maksakook jne. Viimaseks kihiks(pealmiseks) peaks jääma kaste.
¤ Lase tordil ööpäeva jagu külmas seista. Enne lauale andmist kaunista muidugi tomatite ja maitserohelisega.
No comments:
Post a Comment