29 Jun 2012
Banaaniglasuuriga liha
1 kg paksema lihakihiga searibitükk
2 tl grillmaitseainet
1-2 sibulat
3 küüslauguküünt
1 paprika
2-3 spl toiduõli
1 banaan
2 dl vett
2 tl maisitärklist
soola, pipart
1. Määri ribiga lihatükk soola ja grillmaitseainega korralikult sisse. Ära maitseainega koonerda! Tõsta liha suuremale fooliumitükile ning mässi see liha ümber. Kui ühest tükist jääb väheks, lisa veel fooliumi. Oluline on, et liha oleks korralikult selle sees.
2. Küpseta liha 180 kraadises ahjus umbes 70-80 minutit. Täpset küpsemise aega ei saa ette öelda, sest see sõltub liha paksusest.
3. Kalla poti põhja natukene toiduõli ning prae hakitud paprika ja sibul läbi. Seejärel lisa potti banaan ja püreesta ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja musta pipraga.
4. Sega vesi ja maisitärklis ning nirista segu kastme hulka. Lase keema ning kontrolli maitset, vajadusel lisa soola ja musta pipart.
5. Tõsta valmis kaste lihatükile ning aseta lahtise fooliumiga veel ahju 10-15 minutiks küpsema. Serveeri liha koos köögiviljadega.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment