5 May 2012
Kartulipudru-hakklihavorm
KARTULIPÜREE
8 keskmist kartulit
2,5 dl piima
2-3 sl võid
soola
HAKKLIHASEGU
200 g külmutatud rohelisi ube
50 g peekonit
1-2 sibulat
400 g hakkliha
1 punane paprika
1-2 tl sojakastet
soola, pipart
PEALE
100 g riivitud juustu
Koori kartulid ja keeda soolakas vees pehmeks. Tambi pudruks, sega hulka kuum piim ja või ning maitsesta soolaga. Klopi kohevaks. Pane külmutatud oad soolaga maitsestatud keeva vette ning keeda 4-5 minutit ehk peaaegu pehmeks. Pruunista tükeldatud peekon ja hakitud sibul pannil, lisa hakkliha ja väikesteks kuubikuteks lõigatud paprika. Kuumuta, kuni hakkliha on pruunistunud, ja hauta kaane all 5-6 minutit. Sega hulka nõrutatud oad. Maitsesta sojakastme, soola ja pipraga. Pane võiga määritud ahjuvormi(desse) kiht hakklihasegu, siis kiht kartulipüreed ja veelkord hakkliha ja kartulipüreed. Riputa peale riivjuust ja küpseta 180 kraadises ahjus 20-30 minutit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment