8 Feb 2012

Boršš

Kindlasti üks lemmiksuppe meie peres!








Mida vajan?

2 liitrit vett või lihapuljongit
300-400 grammi sea- või veiseliha
2-3 pisemat porgandit
3 keskmist tomatit
2 punast paprikat(pisemat)
3 keskmist punapeeti - võib kasutada ka poest ostetud valmis riivitud, keedetud
1 pisem kapsapea
2 suuremat kartulit
1 keskmine mugulsibul
soola, loorbrit, terapipart, maitserohelist hiljem kaunistamiseks, vajadusel küüslauku ja äädikat


Kuidas valmistan?

- Puhasta ja tükelda juurviljad vastavalt oma maitsele.
- Pane vesi keema. Kui see on keema läinud, lisa vette soola, loorber ja terapipar ning tükeldatud kapsas.
- Samal ajal kui kapsas keeb, prae liha, porgand, paprika ja sibul.
- Lisa praetud juurviljad ja liha kapsale juurde ja lase uuesti keema tõusta.
- Keeda vaiksel tulel umbes 15 minutit.
- Lisa supile tükeldatud tomatid ja eelnevalt läbi praetud punapeet. Võib kasutada ka juba valmis riivitud ja keedetud punapeeti, mis poes müügil.
- Sega kõik korralikult läbi, ja lase uuesti keema tõusta. Keeda, kuni juurviljad on parajalt pehmed.
- Kõige lõpus, kui juurviljad ja liha on valmis, lisa ka kartul, sool ja maitseroheline. Vajadusel võib lisada ka äädikat. Keeda veel veidi - umbes 10-15 minutit.

Serveerida hapukoore ja musta leivaga.

Selle supi kõrvale sobivad ideaalselt ka kodus valmistatud küüslauguleivakesed. :)

Head isu!

No comments:

Post a Comment