30 Oct 2012

Praetud broileri poolkoivad

- 1 kg broileri poolkoibi
- soola, pipart, liha üldmaitseainet
- toiduõli praadimiseks

Marinaad:
- 200 ml hapukoort
- 1 tl sinepit(sobib nii kange, kui ka magus sinep)
- 1 tl majoneesi

1. Alustada tuleks marinaadi valmistamisest: selleks sega kokku hapukoor, majonees ja sinep. Hästi kõik läbi segada, et tekiks ühtne mass. Maitse järgi võib veel lisada soola või liha üldmaitseainet.

2. Pese broileri poolkoivad leige vee all kergelt läbi, riputa neile peale soola(kuid ära üle pinguta, sest lisasid eelnevalt soola ka marinaadi), pipart ja pane marinaadi sisse. Sega kõik läbi ja jäta umbes üheks ööks külmkappi maitsestuma. Kui kannatust ei ole nii kaua oodata, võib koivakesi valmistada juba samal päeval, kuid mina soovitaks neid siiski kasvõi tunnikese hoida marinaadi sees - siis jääb maitse mõnusam!

3. Kui koivad on kenasti  maitsestunud, tuleks need mõlemalt poolt pannil kuldpruuniks praadida - selleks aja pann pliidil kuumaks, lisa veidi toiduõli ja seejärel lao ettevaatlikult kõik kanakoivad pannile. Prae neid, kuni nad on saavutanud kauni, krõbeda koore!



Kiire ja imelihtne, kuid mis peamine, sobib nii filmi kõrvale näksimiseks, kui ka peolauale! Head isu! :)

No comments:

Post a Comment