8 May 2012

Ürdine kartulisalat peekoniga


1 kg väikesi kartuleid
200 g peekonit
1 punt murulauku
pisut punet, basiilikut ja peterselli

KASTE
1 suur küüslauguküüs
1 sidruni mahl
2 munakollast
1 dl õli
soola, valget pipart


Kastme valmistamiseks sega purustatud küüslauguküüs, pool sidrunimahlast ja munakollased saumikseriga pastaks. Nirista juurde õli, segamist samal ajal jätkates. Maitsesta ülejäänud sidrunimahla, soola ja pipraga. Keeda kartulid soolakas vees pehmeks. Prae väikesteks tükkideks lõigatud peekon pannil krõbedaks ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Nõruta kartulid, lase veidi jahtuda ja poolita. Pane mugulad kaussi ning sega tükeldatud ürtidega. Lisa peekon. Tõsta salatile lusikaga kaste ja sega kergelt läbi.





No comments:

Post a Comment